Συρία: Πλήγμα σε στόχους που συνδέονται με το Ιράν από τον στρατό των ΗΠΑ

Νεα


Ο αμερικανικός στρατός δήλωσε ότι πραγματοποίησε χτύπημα στο Ντέιρ Εζόρ της Συρίας, στοχεύοντας εγκαταστάσεις υποδομής που χρησιμοποιούνται από ομάδες που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.

Η Κεντρική Διοίκηση του Στρατού ανέφερε ότι τέτοιου είδους επιδρομές στοχεύουν στην προστασία των αμερικανικών δυνάμεων από επιθέσεις ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Πρόσθεσε: «Υπό την καθοδήγηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, οι αμερικανικές δυνάμεις διεξήγαγαν αεροπορικές επιδρομές ακριβείας στο Ντέιρ Εζόρ της Συρίας και αυτά τα χτυπήματα ακριβείας στοχεύουν στην υπεράσπιση και προστασία των αμερικανικών δυνάμεων από επιθέσεις όπως αυτές που έγιναν στις 15 Αυγούστου εναντίον αμερικανικού προσωπικού από ομάδες υποστηριζόμενες από το Ιράν».

Ένα τέτοιο περιστατικό στις 15/8, ανέφερε το πρακτορείο Reuters. Επρόκειτο για επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε συγκρότημα που διοικείται από τον συνασπισμό και μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ. Δεν υπήρξαν θύματα.

Αλλά και στην δήλωση για το στοχευμένο χτύπημα της Τρίτης δεν υπήρξε καμία αναφορά για θύματα.

Μετάφραση: Ουαλίντ ΕλίαςΔιαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr