Συντριβή Antonov: Περίμετρος ασφαλείας για το «επικίνδυνο» φορτίο 12 τόνων – Επέμβαση με το πρώτο φως της ημέρας

Νεα


Άνδρες της ΕΜΑΚ και πυροτεχνουργοί του στρατού Ξηράς, ανέλαβαν με ειδικό εξοπλισμό την αυτοψία, ορίζοντας περίμετρο ασφαλείας. Τα συντρίμμια έχουν διασκορπιστεί σε ακτίνα μεγαλύτερη των 800 μέτρων. Από τις αναθυμιάσεις δύο πυροσβέστες παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ οι κάτοικοι έλαβαν οδηγίες να κλείσουν παράθυρα και κλιματισμό.

Σχετικά με το φορτίο 12 τόνων που χαρακτηρίζεται επικίνδυνο, ειδικοί διευκρινίζουν ότι ως επικίνδυνο φορτίο ορίζονται όχι μόνο τα πυρομαχικά «αλλά και οι μπαταρίες και ό,τι άλλο μπορεί να προκαλέσει φωτιά».

Με drone πάνω από το σημείο της πτώσης του Αντόνοφ An-12, προσπάθησαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να αντλήσουν στοιχεία για το περιεχόμενο του φορτίου.

Δεν υπάρχει ίχνος ζωής τουλάχιστον στην άτρακτο η οποία κάηκε ολοσχερώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

«Με το πρώτο φως της ημέρας επέμβαση του στρατού»

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, που συγκάλεσε συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, ανακοίνωσε ότι με το πρώτο φως της ημέρας θα υπάρχει επέμβαση του στρατού με ειδικές ομάδες πυροτεχνουργών, που θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τον χώρο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος.

Στους πρόπεδες του όρους Παγγαίου συνετρίβη το ουκρανικής εταιρείας αεροσκάφος Antonov 12 με 8μελές πλήρωμα. Σύμφωνα με μαρτυρίες το μεταγωγικό κατέπεσε σε χωράφι εν μέσω εκρήξεων και σαν από θαύμα δεν κινδύνευσαν άνθρωποι στις κοινότητες Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου.

Η διαδρομή του…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr