Συντριβή ελικοπτέρου: Σώοι ο πιλότος και το τέταρτο μέλος του πληρώματος – Δύο νεκροί

Τα Νεα της Περιφερειας


Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δυο εντοπίστηκαν ζωντανοί μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στη Σάμο. Το βράδυ εντοπίστηκε ζωντανό  το τέταρτο μέλος του πληρώματος καθώς όπως έγινε γνωστό κολύμπησε και βγήκε στη στεριά. Είναι Μολδαβός και τον βοήθησε η καλή φυσική του κατάσταση και τα ρεύματα της θάλασσας. Επίσης σώος εντοπίστηκε και ο Ρουμάνος πιλότος.  Το πυροσβεστικό ελικόπτερο που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά, στη Σάμο, επιχειρούσε στη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο νησί. Πρόκειται για ελικόπτερο Mi-8, μεσαίου τύπου με κάδο, το οποίο νοικιάζει η Πυροσβεστική, με τετραμελές πλήρωμα: έναν Ρουμάνο, δύο Μολδαβούς και έναν Έλληνα μεταφραστή. Η πτώση του έγινε στον όρμο Πλάκας, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στην προσπάθεια να μαζέψει νερό από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Σε συνέχεια ενημέρωσης, αναφορικά με την εξέλιξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των μελών του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή Ν.Δ. της Νήσου Σάμος, έχουν περισυλλεγεί όλα τα μέλη του πληρώματος.

Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελείτο από έναν (1) άνδρα ημεδαπό και τρείς (3) άνδρες Ρουμανικής και Μολδαβικής Ιθαγένειας.

Εκ των μελών του πληρώματος, σώοι εντοπίστηκαν οι δύο και χωρίς αισθήσεις έχουν περισυλλεγεί δύο ακόμη.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, δύο (2) ελικόπτερα του ΕΚΣΕΔ και…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr