Συντάξεις Αυγούστου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής – Μαζί και οι πρώτες 9.000 συντάξεις εμπιστοσύνης

Οικονομια


Μαζί με την καταβολή των συντάξεων Αυγούστου αναμένεται να πληρωθούν και οι πρώτες 9.000 συντάξεις εμπιστοσύνης οι οποίες αφορούν αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν υποβληθεί μέχρι 31 Μαρτίου 2022. Ειδικότερα, η πληρωμή των συντάξεων Αυγούστου ξεκινάει:

  • Στις 26 Ιουλίου 2022, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
  • Στις 27 Ιουλίου 2022, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.
  • Στις 28 Ιουλίου 2022 ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Τι είναι οι συντάξεις εμπιστοσύνης

Οι συντάξεις εμπιστοσύνης είναι μία νέα διαδικασία απονομής που δίνει την δυνατότητα στον ασφαλισμένο να λάβει την σύνταξη του άμεσα προσκομίζοντας ο ίδιος τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και λαμβάνοντας υπόψη τον ασφαλιστικό βίο που είναι ψηφιοποιημένος στον ΕΦΚΑ.

Η σύνταξη που εκδίδεται θεωρείται οριστική σύνταξη και εκδίδεται χωρίς λάθη ή παραλείψεις. Προβλέπονται επιπλέον συμπληρωματικοί έλεγχοι στο μέλλον που μηδενίζουν τις περιπτώσεις λαθών. Με αυτόν τον…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr