Συνεχείς περιπολίες της ΕΟΔΥΑ του Δ. Κιλελέρ για την προστασία και διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος

Τα Νεα της Περιφερειας


Η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών (ΕΟΔΥΑ), συνεχίζοντας την ανιδιοτελή προσφορά της στην κοινωνία, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλελέρ, συμμετέχει με πιστοποιημένους στη δασοπροστασία – δασοπυρόσβεση Εθελοντές – Διασώστες,  σε περιπολίες δασοπροστασίας και επιτήρησης δασικών περιοχών του Δ. Κιλελέρ.

Στόχος των εποχούμενων περιπόλων, στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, είναι η αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς, ο έγκαιρος εντοπισμός και η αναγγελία της στο Πυροσβεστικό Σώμα και στις αρμόδιες αρχές.

Η κινητοποίηση γίνεται από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Λάρισας και της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λάρισας (ΔΙ.Π.Υ.Ν. Λάρισας – Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας), σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλελέρ, όταν η Κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται καθημερινά από τη Γ.Γ.Π.Π. – Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας είναι 3 και άνω (σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς).

Η ΕΟΔΥΑ συμμετείχε στα περίπολα Πυρασφάλειας το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 (από 11:00 έως 19:00) για την ενδυνάμωση του δασοπυροσβεστικού μηχανισμού, σύμφωνα με το σχέδιο «Ιόλαος» και το Επιχειρησιακό Σχέδιο Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών της ΠΕ.ΠΥΔ. Θεσσαλίας.

Τομέας ευθύνης των περιπόλων πυρασφαλείας της ΕΟΔΥΑ, είναι οι περιοχές των χωριών Καλό Νερό, Μύρα και…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr