Συνεχίζουν την απεργία οι λιμενεργάτες — Χιλιάδες εργαζόμενοι αλληλέγγυοι στη διαδήλωση συμπαράστασης (video)

Νεα


«Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», φωνάζουν σε όλο το λιμάνι του Πειραιά, στέλνοντας μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα, χιλιάδες διαδηλωτές από όλη την Αττική που κατέκλυσαν -μετά την ολοκλήρωση των απεργιακών πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων- τον χώρο στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO στον Πειραιά, συμπαραστεκόμενοι στους λιμενεργάτες οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ και την εφαρμογή των μέτρων προστασίας για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.

Τους χιλιάδες εργαζόμενους από όλους τους κλάδους χαιρέτησε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ τονίζοντας ότι η αλληλεγγύη δίνει δύναμη στους εργάτες της COSCO «να συνεχίσουν τον αγώνα για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους και να μπορούν να ζουν με το κεφάλι ψηλά».

«Χθες ήρθαμε αντιμέτωποι με δυνάμεις καταστολής οι οποίες έπαιξαν τον ρόλο του μπράβου για να βάλουν μέσα μια χούφτα ανθρώπους την στιγμή που οι συνάδελφοί τους πάλευαν για καλύτερα μεροκάματα, για ασφάλεια, για να μπορούμε να πάρουμε ένα μέρος από αυτά που αξίζουμε και παράγουμε. Η απάντηση που εσείς δίνετε σήμερα στο πλευρό μας είναι το καλύτερο μήνυμα και ξεκαθαρίζει την κατάσταση ότι η μάχη που έχει αρχίσει στην COSCO, στους λιμενεργάτες, θα είναι νικηφόρα ό,τι και να γίνει. Πρέπει να αποτελέσει φάρο, συνέχεια, το ίδιο πράγμα να συμβεί σε κάθε χώρο δουλειάς όπου νέοι άνθρωποι και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συνάδελφοι να…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr