Συνεργασία Ελλάδας – Νορβηγίας για «πράσινες» ενεργειακές λύσεις

Οικονομια


Στον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ – EOX) εντάχθηκε το έργο «Επισκόπηση του μετασχηματισμού της νορβηγικής βιομηχανίας υδρογονανθράκων κατά την ενεργειακή μετάβαση και η εφαρμογή του στην Ελλάδα».

Στόχος της συνεργασίας Νορβηγίας και Ελλάδας είναι η διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο οι δραστηριότητες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα μπορούν να συμπληρωθούν με «πράσινες» ενεργειακές λύσεις.

Αναλυτικότερα, στην απόφαση που υπογράφει ο γενικός,γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος και δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, σημειώνονται τα εξής:

Στόχος της συνεργασίας Νορβηγίας και Ελλάδας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα είναι η διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο οι τρέχουσες δραστηριότητες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα μπορούν να συμπληρωθούν με «πράσινες» ενεργειακές λύσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς α) δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα και β) υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση της μεταμόρφωσης του νορβηγικού τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου τα τελευταία χρόνια, και εφαρμογή τεχνικών και διδαγμάτων στον ελληνικό ενεργειακό τομέα.

Συγκεκριμένα:

Διερεύνηση βέλτιστων πρακτικών και διδαγμάτων που αποκομίστηκαν κατά τον μετασχηματισμό της νορβηγικής βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Επισκόπηση της τρέχουσας κατάστασης της ελληνικής βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr