Συνελήφθη Ιρλανδός «πρωταθλητής» στο ξέπλυμα χρήματος – Κατάφερε να «ξεπλύνει» 200 εκατ. € πουλώντας βότκα στην Κόστα ντελ Σολ

Νεα


Προφυλακίστηκε στην Ισπανία ένας Ιρλανδός που κατηγορείται ως «ένας από τους εγκεφάλους για ξέπλυμα χρήματος στην Ευρώπη» και μέλος του εγκληματικού καρτέλ Kinahan.

Ο ύποπτος φέρεται να είναι ο Johnny Morrissey, 62 ετών, κάτοχος ιρλανδικού διαβατηρίου, ο οποίος συνελήφθη στη Μάλαγα, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Ενώπιον του δικαστηρίου στην Ισπανία βρέθηκε την Τετάρτη, για ξέπλυμα χρήματος.

Ωστόσο, η ακρόαση διεξήχθη ιδιωτικά, όπως συνηθίζεται στις ισπανικές προδικαστικές υποθέσεις, σύμφωνα με το ιρλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTÉ.

Αναφέρεται ότι έξι διεθνείς υπηρεσίες επιβολής του νόμου συμμετείχαν στην έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη του Morrissey αυτή την εβδομάδα. Μεταξύ αυτών, ήταν η Guardia Civil της Ισπανίας, η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών των Ηνωμένων Πολιτειών (US DEA) και η An Garda Síochána, η ιρλανδική αστυνομία.

Το εγκληματικό καρτέλ Kinahan είχε αρχικά έδρα τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, όπου όμως ορισμένα μέλη του ενεπλάκησαν σε μια υψηλού προφίλ διαμάχη με μια αντίπαλη εγκληματική συμμορία, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πληθώρα ανθρώπων, από το 2015.

Οι ύποπτοι για το καρτέλ Kinahan δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες και ορισμένα φερόμενα ως μέλη έχουν δεχθεί πρόσφατα διεθνείς οικονομικές κυρώσεις από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Έκανε ξέπλυμα χρήματος που «άγγιξε» τα 200 εκατ. ευρώ

Η Europol, η αστυνομική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέδωσε ανακοίνωση μετά την επιχείρηση…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr