Συνεδριάζουν οι ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ – Ο Βλ. Πούτιν προειδοποιεί ότι θα είναι «λάθος» η ένταξη της Φινλανδίας

Νεα


 

Η επίσημη απόφαση σχετικά με την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, κατά τη δεύτερη ημέρα της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο. Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται και η ένταξη της Σουηδίας.

Από τη Σύνοδο αναμένεται και ενημέρωση σχετκά με την «Στρατηγική Αντίληψη», όπως ονομάζεται το σχέδιο για μακροπρόθεσμη απάντηση στις αυξανόμενες εντάσεις με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου περαιτέρω ενίσχυσης της παρουσίας του NATO στην ανατολική Ευρώπη, ενώ για πρώτη φορά αναφέρεται και η Κίνα.

Μόσχα: Προληπτικά μέτρα αν αναπτυχθούν πυρηνικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο δήλωσε ότι η Μόσχα θα λάβει επαρκή προληπτικά μέτρα αν το NATO αναπτύξει πυρηνικές δυνάμεις πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. Επεσήμανε ότι η Μόσχα δεν έχει εχθρικές προθέσεις προς την Φινλανδία και την Σουηδία και δεν βλέπει αυτές οι δύο χώρες να έχουν πραγματικούς λόγους για να ενταχθούν στο NATO.

Σάουλι Νιινίστο: Μίλησα με τον Πούτιν για τα σχέδια ένταξης του Ελσίνκι στο ΝΑΤΟ

Όπως αναφέρει ο Φινλανδός πρόεδρος με ανάρτησή του στο Twitter, επικοινώνησε με τον Ρώσο ομόλογό του, κάνοντας λόγο για «άμεση και ευθεία συζήτηση, η οποία κύλησε χωρίς εντάσεις. Τόνισε πως είναι δικαίωμα της χώρας του και πρόσθεσε πως στο μέλλον η…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr