Συνεδριάζει την Πέμπτη η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση παρακολουθήσεων – Τι προβλέπει ο κανονισμός

Πολιτικη


Στο «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο για την υπόθεση των παρακολουθήσεων μία μέρα πριν από την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τα γραφεία της ΑΔΑΕ ζητώντας να διεξαχθεί έρευνα από την ανεξάρτητη αρχή για το για αν και πόσοι ακόμη βουλευτές και ευρωβουλευτές έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης.

«Υπάρχει το περιβόητο άρθρο 87 του νόμου του Μάρτη του 2021, η τροπολογία Μητσοτάκη που έχει στόχο να παραλύσει τις δυνατότητες της ΑΔΑΕ να διερευνήσει και να δώσει απαντήσεις σε κάθε πολίτη. Όμως αυτό δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στη συνταγματική επιταγή, όχι να μας πει ποια πρόσωπα παρακολουθούνται αλλά να μας πει αν παρακολουθούνται και πόσα πολιτικά πρόσωπα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Για δημιουργία εντυπώσεων κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

«Ο κ. Τσίπρας χειρίζεται το ζήτημα με όρους ελαφρού θεάματος, χρησιμοποιώντας μυθεύματα και ουρανομήκεις ανακρίβειες (…) σχετικά με τις πληροφορίες, που εσχάτως βλέπουν το φως της δημοσιότητας, για παρακολουθήσεις τηλεφώνων στελεχών της κυβέρνησης του, όταν ήταν Πρωθυπουργός, παραμένει άλαλος. Θα αναγκαστεί όμως να τοποθετηθεί οσονούπω», παρατήρησε ο Γιάννης Οικονόμου.

Απόπειρα παγίδευσης από πλευράς της κυβέρνησης με σκοπό τον εκβιασμό του, κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ήθελαν να καταγράφουν τη ζωή μου. Υπήρξε απόπειρα παγίδευσης για εκβιασμό […] Αυτή η…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr