Συνεδρίαση Εξεταστικής για παρακολουθήσεις: Αύριο η εκλογή προεδρείου και ο προγραμματισμός των εργασιών

Νεα


Για διπλό στόχο της Εξεταστικής Επιτροπής που ξεκινά την Τετάρτη τις εργασίες της έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ. Να εξετάσει δηλαδή τι ακριβώς συνέβη με το απαράδεκτο φαινόμενο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, όπως είπε ο κ. Τασούλας, αλλά και να διασφαλίσει πώς θα αποφύγουμε παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Σε μια σοβαρή θεσμική συζήτηση χωρίς σκιές αποβλέπει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο που μίλησε το πρωί στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ «αυτό που θέλουμε είναι να γίνει με σοβαρότητα ένας διάλογος για την επόμενη μέρα. Πώς θα δημιουργήσουμε δικλείδες ασφαλείας, ώστε να μην συμβούν ξανά τέτοια δυσάρεστα φαινόμενα. Αυτό είναι το ζητούμενο».

  • Σ. Κωνσταντινίδης στο Πρώτο: Οι προστασίες αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων των βουλευτών- Ό,τι εκφεύγει των καθηκόντων δεν προστατεύεται (audio)

Για προσπάθεια αντιπερισπασμού κατηγορεί την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση και καλεί τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει στον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων της όχι μόνο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη και Κουκάκη, αλλά και της υπόθεσης Πιτσιόρλα.

«Η υπόθεση Πιτσιόρλα δεν είχε σχέση με την υπόθεση Ανδρουλάκη[…] αφορούσε εξαρχής ποινικά αδικήματα και ο Εισαγγελέας άσκησε 7 κακουργηματικές διώξεις[…]η άρση απορρήτου διατάσσεται από το Δικαστικό Συμβούλιο όχι την ΕΥΠ. Ο κ. Τσίπρας δεν έπρεπε να εμπλακεί καθόλου και αυτό έκανε» επισήμανε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Ενώ η κυβέρνηση…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr