«Συνδεθείτε. Ποδήλατο+»: Πλούσιες δράσεις από τον Δήμο Χανίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Τα Νεα της Περιφερειας


Ο Δήμος Χανίων συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, στον θεσμό, που από το 2002 προάγει τους βιώσιμους τρόπους μετακίνησης. Από αύριο, Παρασκευή 16 έως και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 ο Δήμος Χανίων διοργανώνει σειρά δράσεων, με τίτλο «Συνδεθείτε. Ποδήλατο+». Οι δράσεις έχουν χαρακτήρα ενημερωτικό, δημιουργικό, εκπαιδευτικό και επιδιώκουν την καλλιέργεια του σεβασμού και της ενσυναίσθησης, με στόχο την τόνωση και την ενίσχυση των συνεργειών ως προς τη βιώσιμη κινητικότητα.

Μάλιστα, οι δράσεις έχουν σχεδιαστεί έτσι, ώστε να μπορεί να τις παρακολουθήσει κι ένας εκπαιδευτικός με το Τμήμα του σχολείου του στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων «Κυκλοφορώ με ασφάλεια».
Αναλυτικές πληροφορίες για τις δράσεις είναι διαθέσιμες στον σύνδεσμο: https://www.chania.gr/enimerosi/municipality-press-releases/eek15092022.html ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 2821341686.

Το συνοπτικό πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής:

• Παρασκευή 16/9, «Το δικό μου ποδήλατο»

Τα παιδιά καλούνται να φωτογραφίσουν τα ποδήλατά τους (οριζόντια φωτογράφιση) και να στείλουν τη φωτογραφία του ποδηλάτου τους στο chania.edu@gmail.com με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και email ή τηλέφωνο επικοινωνίας. Συμμετοχές μέχρι τις 30/9.

• Παρασκευή 16/9, «Μαθαίνω ποδήλατο και στο σχολείο»

Ο Δήμος Χανίων και η ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ καλούν εκπαιδευτικούς και γυμναστές σχολείων, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν στο μάθημά τους ποδήλατα, να δηλώσουν συμμετοχή,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr