Συναντήσεις του Δ. Κουτσούμπα με εκπροσώπους εργαζομένων και φορέων στη ΔΕΘ – Ομιλία στο 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»

Πολιτικη


Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ και σήμερα Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους εργαζομένων και φορέων, ενώ το βράδυ θα μιλήσει στην πολιτική συγκέντρωση του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου», στην Πολίχνη.

Ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων των νομών Ημαθίας και Πέλλας και με την Επιτροπή Πλημμυροπαθών κατοίκων του δήμου Παύλου Μελά, με το Σωματείο εργαζόμενων στο Μετρό και με εκπροσώπους εργαζομένων της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Στις 21:30 μιλήσει στην πολιτική συγκέντρωση του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου», στην Πολίχνη.

Συνέντευξη στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο»

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο», ο κ. Κουτσούμπας, κάνει λόγο για «πολύ δύσκολο χειμώνα», σημειώνοντας ότι οι αιτίες του ενεργειακού προβλήματος της χώρας – οι οποίες εντοπίζονται στις οδηγίες, κατευθύνσεις και αποφάσεις της ΕΕ και των κρατών μελών – προϋπήρχαν του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος επιτάχυνε τις εξελίξεις.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει πως πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι εγχώριες πηγές ενέργειας και πρόσθεσε ότι αυτή η αξιοποίηση πρέπει να γίνει με κεντρικό σχέδιο. «Είναι ένα ολόκληρο σχέδιο στην οικονομία και αφορά πρωτίστως την ενέργεια, γιατί είναι απ’ τους…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr