Συναγερμός για την ενέργεια: Τα μέτρα θωράκισης και στήριξης για την Ελλάδα – Γεμίζουν οι αποθήκες αερίου στην Ευρώπη

Οικονομια


Περιγράφοντας ένα περιβάλλον παγκόσμιας ρευστότητας, που αποτελεί το πρελούδιο ενός δύσκολου χειμώνα σε διεθνές επίπεδο, ο πρωθυπουργός αναδεικνύει ως κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. «Η Ρωσία επιτίθεται συνολικά πλέον στην Ευρώπη, με όπλο το φυσικό αέριο», τόνισε, από το βήμα του υπουργικού συμβουλίου.

«Όλα πια δείχνουν πως η Μόσχα επιδιώκει μέσω της οικονομικής πίεσης να δημιουργηθεί και κοινωνική αναταραχή, αλλά και πολιτική αστάθεια στο εσωτερικό των χωρών που αντιδρούν στα σχέδιά της […] Και όσοι αμφιβάλλουν δεν έχουν παρά να δουν πόσο οργανωμένοι είναι οι ρωσικοί εκβιασμοί στην ενέργεια και πώς η ακρίβεια επιχειρείται να γίνει καταλύτης, ώστε να μεγεθύνονται επιμέρους ζητήματα και να αμφισβητούνται, ενίοτε συνολικά, εθνικές κυβερνήσεις […] Ο κύριος Πούτιν δεν το κρύβει, ούτε όμως το κρύβει και ο κύριος Ερντογάν, που δημοσίως έχει δηλώσει ότι θα ήθελε άλλη κυβέρνηση στην Αθήνα», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μείγμα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, και διατήρησης της δημοσιονομικής σταθερότητας είναι το κλειδί της ισορροπίας για την κυβέρνηση, με τον κ. Μητσοτάκη να διαμηνύει, σύμφωνα με πληροφορίες στους υπουργούς του, ότι η κυβέρνηση δεν θα ενδώσει σε πιέσεις πέραν των ανώτατων ορίων που μας δίνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το υπουργείο Οικονομικών.

«Τα μέτρα μας θα είναι πάντα μετρημένα και χωρίς οι πρόσκαιρες…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr