Συνάντηση του Τζον Κέρι με τον πρωθυπουργό – Στο επίκεντρο η διεθνής διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Πολιτικη


Συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του Αμερικανού Προέδρου για το Κλίμα, Τζον Κέρι, έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στη χώρα μας. Στο επίκεντρο των συνομιλιών, οι προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, αλλά και η διεθνής διάσκεψη για τους Ωκεανούς, που θα φιλοξενήσει η Ελλάδα, το 2024.

Ο κ. Κέρι, υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2013 έως το 2017, θα συναντηθεί και με τους υπουργούς Εξωτερικών, Ενέργειας και Ναυτιλίας με αντικείμενο τις προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα στις θαλάσσιες μεταφορές.

Σε δείπνο με τον ειδικό απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ για το κλίμα Τζον Κέρι συμμετείχε το βράδυ της Κυριακής (28/8) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στο δείπνο συμμετείχε και ο Νορβηγός πρώην υπουργός Εξωτερικών και ανώτατος αξιωματούχος του ΟΗΕ Terje Rod-Larsen, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού Προέδρου για το Κλίμα, επισκέφθηκε χθες το Σούνιο και ξεναγήθηκε στο ναό του Ποσειδώνα από την αρχαιολόγο Ελένη Αλεξάκου, όπου εντυπωσιάστηκε .

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ συνέδεσε τη ρήση του Αχιλλέα από την ομηρική Ιλιάδα, ότι ο ωκεανός είναι η πηγή των…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr