Συνάντηση στο Δήμο Χανίων για το κληροδότημα στον Άγ. Ονούφριο – Η ανακοίνωση της Ενορίας Κουνουπιδιανών

Τα Νεα της Περιφερειας


Συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων είχε σήμερα, Πέμπτη 15/9, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης, στο γραφείο του στο Δημαρχείο, για να τους ενημερώσει, αναφορικά με το ζήτημα, που έχει προκύψει με το κληροδότημα στην τοποθεσία «Κακό Κεφάλι», στον Άγιο Ονούφριο.

Ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής και εκπρόσωποι των παρατάξεων, με το πέρας της σύσκεψης, σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, υπογράμμισαν την αποφασιστικότητά τους να αποδοθεί το κληροδότημα στον Δήμο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατεπείγουσες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Σημανδηράκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Προσκάλεσα σήμερα στο Δημαρχείο Χανίων τους επικεφαλής των παρατάξεων, ώστε να τους ενημερώσω για ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, που έχει να κάνει με αποφάσεις συγκεκριμένων λειτουργών της τοπικής εκκλησίας, σε σχέση με ακίνητα, τα οποία είχαν συμφωνηθεί με αποφάσεις συλλογικών οργάνων -και του Ενοριακού Συμβουλίου των Κουνουπιδιανών, αλλά και του Μητροπολιτικού Συμβουλίου-, για παραχώρηση στον Δήμο Χανίων. Με έκπληξη πριν από λίγο καιρό, έπειτα από έρευνα του Δήμου Χανίων και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που λάβαμε, διαπιστώσαμε ότι τα ακίνητα αυτά όχι μόνο δεν θα παραχωρηθούν στον Δήμο, ώστε να τα αξιοποιήσει για σχολεία και άλλες κοινωνικές δομές, αλλά τον περασμένο Μάιο, έγινε προσπάθεια πώλησης αυτών σε ιδιώτη. Με ενέργειες και συναντήσεις, που έγιναν με την Εκκλησία, αυτή τη διαδικασία τη…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr