Συνάντηση Ν. Παναγιωτόπουλου – Μ. Γκαντζ: Ελλάδα και Ισραήλ έχουν στρατηγική σχέση και κοινούς σκοπούς

Νεα


«Η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν σφυρηλατήσει μια στρατηγική σχέση βασισμένη στην ισχυρή φιλία και το κοινό μας όραμα για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σήμερα, μετά τη συνάντηση που είχε στο Πεντάγωνο με τον ομόλογό του υπουργό Άμυνας και αναπληρωτή πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπένζαμιν Γκαντζ.

«Σήμερα, είχαμε την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε τον κοινό μας στόχο και επιθυμία να επεκτείνουμε τη στρατηγική μας συνεργασία. Πρόκειται για μια συνεργασία που έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα εξέλιξης τα τελευταία χρόνια» διευκρίνισε ο υπουργός.

«Οι αμυντικοί δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες έχουν ενισχυθεί», πρόσθεσε, «μέσω κοινών ασκήσεων και εκπαιδεύσεων των Ενόπλων Δυνάμεων με ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων».

«Είμαστε», ανέφερε, «αποφασισμένοι να διατηρήσουμε αυτό το μομέντουμ και να εμπλουτίσουμε τη συνεργασία μας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας με κοινό όφελος για τις χώρες μας, όπως συνέβη με το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων της Καλαμάτας».

Όπως είπε, συζητήθηκαν «ο αδικαιολόγητος πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία» σε παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτη κίνηση» την προσπάθεια…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr