Συνάντηση Ν. Δένδια – Γ. Κασουλίδη: Σταθερή η θέση Ελλάδας – Κύπρου για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας

Πολιτικη


Με φόντο την τουρκική προκλητικότητα, στη Λευκωσία βρίσκεται σήμερα ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Κύπριο ομόλογό του, Γιάννη Κασουλίδη. Αθήνα και Λευκωσία επιμένουν στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, και συντονίζουν τις ενέργειές τους για την αντιμετώπιση του τουρκικού αναθεωρητισμού, σε Κύπρο και Αιγαίο.

Ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, μιας λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, όπως καταγράφεται στις αποφάσεις του ΣΑ των ΗΕ, με αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων και την κατάργηση του αναχρονιστικού καθεστώτος των εγγυήσεων.

Αθήνα και Λευκωσία απορρίπτουν και καταδικάζουν, είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Υπουργός, οποιαδήποτε πρόταση περί λύσης δύο κρατών στην Κύπρο, με τον Νίκο Δένδια να καταδικάζει κάθε προσπάθεια αναθεωρητισμού, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να πράξει το ίδιο.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη νέα επίθεση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά της Αθήνας, καθώς και για την προαναγγελία του Τούρκου υπουργού ότι η Άγκυρα θα αποστείλει νέα επιστολή αμφισβήτησης της κυριαρχίας νησιών του Αιγαίου προς τα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ και προς την ΕΕ, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η προ μηνών επιστολή της Ελλάδας με την οποία αποδομούνται τα τουρκικά επιχειρήματα είναι υπερεπαρκής, η Αθήνα δεν πρόκειται να μπει σε μια αέναη αντιπαράθεση δια επιστολών, αλλά αν υπάρξει…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr