Συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα ζητήσουν οι φορείς της Ρόδου για τα προβλήματα του νοσοκομείου

Τα Νεα της Περιφερειας


Σύσκεψη για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Ρόδου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ μετά από πρόσκληση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου. Συμμετείχαν βουλευτές, εκπρόσωποι της νοσοκομειακής κοινότητας και το σύνολο των τοπικών φορέων.
Συμμετείχαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Δωδεκάνησο, Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης και Μίκα Ιατρίδη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαρούλα Γιασιράνη, ο αντιδήμαρχος Στράτος Καρίκη, εκπρόσωποι των παρατάξεων από το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου και το περιφερειακό συμβούλιο, εκπρόσωποι από τα κόμματα, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.
Με μελανές εικόνες περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Ρόδου οι εκπρόσωποι της νοσοκομειακής κοινότητας με πρώτη τη πρόεδρο του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Πολύμνια Γαλανού η οποία ανέφερε ότι την τελευταία διετία συνολικά ,με τις αποχωρήσεις και τις συνταξιοδοτήσεις δυο μόνο νέοι γιατροί μπήκαν στο δυναμικό του νοσοκομείο. Τα τμήματα έχουν αποδεκατιστεί από ιατρικό προσωπικό και οι επτά θέσεις που θα προκηρύξει το Υπουργείο Υγείας δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα. «Εμείς ζητάμε-τόνισε η κ. Γαλανού τουλάχιστον 17 γιατρούς για να ανασάνουμε».
Παρόμοιες ήταν και οι τοποθετήσεις του προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Ρόδου Γιώργου Τριάντου, του επικεφαλής του χειρουργικού τομέα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr