Συνάντηση Κολονά – Δένδια στο Παρίσι – Αλληλεγγύη της Γαλλίας στην Ελλάδα έναντι των τουρκικών απειλών

Νεα


Την αλληλεγγύη της Γαλλίας στην Ελλάδα έναντι των τουρκικών απειλών κατά της  κυριαρχίας της, εξέφρασε η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά στον Έλληνα ομόλογό της Νίκο Δένδια, κατά τη συνάντησή τους στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, μετά τον σχηματισμό της νέας γαλλικής κυβέρνησης, σε συνέχεια των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν η περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη, όπως ανέφερε η επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης περιφερειακά ζητήματα, όπως το θέμα της Λιβύης και η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια.  

Αναφερόμενη στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η κα Κολανά σημείωσε ότι «είναι μία ιδιαίτερη ζώνη προσοχής για τις δύο χώρες» και πρόσθεσε: «Θα έλεγα ότι αποτελεί αντικείμενο ανησυχίας».

«Η Γαλλία, όπως άλλωστε το έχει εκφράσει πολλές φορές, και μάλιστα δια στόματος του Γάλλου προέδρου τον Μάιο, είναι σύμμαχος και φίλη χώρα της Ελλάδας και είναι απολύτως αλληλέγγυα έναντι οποιασδήποτε απόπειρας επιβουλής της ελληνικής κυριαρχίας. Παρακολουθούμε την κατάσταση και πραγματικά μπορείτε να βασίζεστε σε εμάς» τόνισε η επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

 

«Είμαστε εξαιρετικά…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr