Συνάντηση Δημήτρη Κουτσούμπα με τους εργαζόμενους του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά

Πολιτικη


Συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά “Η Τρίαινα”, είχε ο  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Βάλσαμος Συρίγος μέλος της ΚΕ και ο Σωτήρης Πουλικόγιανης στέλεχος του κόμματος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, καλωσορίζοντας τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων Σκαραμαγκά, τόνισε πως: «Το ΚΚΕ είναι πάντα στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζόμενων για τα δίκαιά τους. Θεωρούμε ότι είναι δίκαιες οι διεκδικήσεις σας και σ’ αυτήν την κατεύθυνση προσπαθούμε να παλέψουμε και μέσα στη Βουλή και έξω απ’ αυτήν στους δρόμους του αγώνα.

Αποδεικνύονται πάρα πολύ υποκριτικοί οι πανηγυρισμοί, και της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, άλλων κομμάτων, ιδιαίτερα τώρα με το τέλος της περιβόητης εποπτείας, όπως ακούσατε κι εσείς. Κι είναι υποκριτικοί γιατί την ίδια στιγμή, φέρνουν αυτό το σχέδιο νόμου, πραγματικό έκτρωμα, το οποίο ουσιαστικά παραχωρεί, ξεπουλάει μια σπουδαία επιχείρηση της χώρας μας, τη ναυπηγική βιομηχανία του Σκαραμαγκά, στο ιδιωτικό μεγάλο κεφάλαιο, με διασυνδέσεις βέβαια και με ξένους.

Την ίδια στιγμή δε λύνει κανένα από τα ζητήματα της εξασφάλισης της δουλειάς των εργαζομένων, οι οποίοι απαιτούν να έχουν -και συμφωνούμε απόλυτα- μόνιμη και σταθερή εργασία. Δεν επιλύονται ακόμα τα ζητήματα των αποζημιώσεων, δεν επιλύονται τα ζητήματα της απόδοσης των δεδουλευμένων -τα οποία τα έχετε…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr