Συνάντηση Δένδια με Κινέζο ομόλογό του: Απόλυτη στήριξη στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος

Πολιτικη


Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη του Νίκου Δένδια, στη Καμπότζη με την υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης στο Όργανο Φιλίας και Συνεργασίας σε Νοτιανατολική Ασία. Απόλυτη στήριξη στην εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας από την Κίνα, ήταν η διαβεβαίωση, στον Νίκο Δένδια από τον επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας, θέση απόλυτα συμβατή με το Διεθνές Δίκαιο. Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών συμμετέχει στην εναρκτήρια συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών των Χωρών της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας, στο περιθώριο της οποίας έχει σειρά διμερών συναντήσεων με ομολόγους του.

Άλλες χώρες που υπογράφουν τη Συνθήκη Προσχώρησης στο Όργανο Φιλίας και Συνεργασίας σε Νοτιανατολική Ασία είναι η Δανία,η Ολλανδία,το Κατάρ και τα ΗΑΕ.

Αξιοσημείωτη επίσης είναι η διμερής συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Κινέζο ομόλογό του, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Συζητήθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο & το Κυπριακό. Απόλυτη στήριξη στην εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας απο την Κίνα ήταν η διαβεβαίωση στον Νίκο Δένδια από τον επικεφαλής της κινεζικής διπλωματιας,θέση απόλυτα συμβατή με το Διεθνές Δίκαιο. Αμφότεροι υπογράμμισαν την ανάγκη σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων των κρατών. Στο επίκεντρο της συνάντησης, η ενίσχυση των ήδη πολύ καλών σχέσεων Ελλάδας και Κίνας στον οικονομικό,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr