Συμφωνία συνεργασίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA

Νεα


Τη στενή συνεργασία του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA εγκαινιάζει η υπογραφή διμερούς συμφωνίας από τους δύο επικεφαλής τους, Αιμίλιο Περδικάρη και Στέφανο ντε Αλεσσάντρι.

Η συμφωνία υπεγράφη στο Σεράγεβο, στο περιθώριο του Εαρινού Συνεδρίου και της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Ειδησεογραφικών Πρακτορείων (ΕΑΝΑ) και σε πρώτη φάση προβλέπει την ανταλλαγή ειδήσεων μεταξύ ΑΠΕ-ΜΠΕ και ANSA σε καθημερινή βάση. Στο μέλλον, σχεδιάζεται η διεύρυνσή της σε διάφορα επίπεδα (π.χ. παροχή τεχνογνωσίας, συμμετοχή σε ευρωπαϊκά project), ενώ παράλληλα αντικατοπτρίζει τις παραδοσιακά εξαιρετικές σχέσεις Ελλάδας – Ιταλίας και την πολυσχιδή συνεργασία των δύο χωρών.

«Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι στόχος του ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι να μεγαλώσει και το πέρασμά του στη νέα, ψηφιακή εποχή προϋποθέτει εξωστρέφεια και ενίσχυση των συνεργασιών του με άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Η συμφωνία με το ANSA έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, καθώς το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να αναβαθμίζεται έτσι το περιεχόμενο και η αξιοπιστία του ΑΠΕ-ΜΠΕ και ταυτόχρονα το αποτύπωμά του στο εξωτερικό», δήλωσε μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αιμίλιος Περδικάρης.

Παράλληλα, προσέθεσε ότι «το επόμενο χρονικό διάστημα θ’ ακολουθήσουν αντίστοιχες συνεργασίες και με άλλα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr