Συμβούλιο της Ευρώπης: Η Βρετανία πρέπει να αποφύγει μια «οπισθοδρόμηση»

Νεα


Η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, προειδοποίησε για τον κίνδυνο αποδυνάμωσης της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βρετανία, ως απάντηση στο νομοσχέδιο του Λονδίνου που επιτρέπει να παρακαμφθεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ).

“Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι οι προτεινόμενες νομικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να αποδυναμώσουν τις προστασίες των δικαιωμάτων του ανθρώπου σε μια κρίσιμη στιγμή για τη Βρετανία”, δήλωσε τη Δευτέρα η Ντούνια Μιγιάτοβιτς σε ανακοίνωση, στο τέλος ενός πενθήμερου ταξιδιού στην αντιπέρα όχθη της Μάγχης.

“Αυτό στέλνει ένα λάθος μήνυμα πέρα από τα σύνορα της χώρας, σε μια στιγμή όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται υπό πίεση σε όλη την Ευρώπη”, πρόσθεσε η Επίτροπος.

Η βρετανική κυβέρνηση, αποφασισμένη να έχει ελεύθερα τα χέρια στο θέμα της μετανάστευσης, παρουσίασε στις 22 Ιουνίου μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για τα δικαιώματα του ανθρώπου μέσω μιας νέας “Bill of Rights” (Διακήρυξη Δικαιωμάτων) που θα μπορεί να επιτρέψει στο Λονδίνο να αγνοήσει ορισμένες εντολές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Δικαστήριο του Συμβουλίου της Ευρώπης που διασφαλίζει τον σεβασμό της Ευρωπαϊκής Συνθήκης των δικαιωμάτων του ανθρώπου, το ΕΔΔΑ αντιτάχθηκε στην αμφιλεγόμενη απέλαση προς τη Ρουάντα μεταναστών που έφθασαν παράνομα στη Βρετανία. Η απόφασή του είχε καθηλώσει στο έδαφος ένα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr