Συγκλονίζουν οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» – Πού εστιάζονται οι έρευνες

Νεα


Σoκάρουν οι αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό ανηλίκων στη «Κιβωτό του Κόσμου», μετά από σειρά καταγγελιών. Οι αρχές ερευνούν πλέον πέντε δομές σε Αττική και περιφέρεια. Από την εισαγγελία ανηλίκων ερευνώνται 3 υποθέσεις ασέλγειας και 4 ξυλοδαρμού.

Πρέπει όλα να βγουν στη φόρα, ανέφερε στην ΕΡΤ η υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου ενώ αγανακτισμένος εμφανίστηκε -επίσης στη δημόσια τηλεόραση- ο ιδρυτής της «Κιβωτού» πατέρας Αντώνιος, κάνοντας λόγο για ανυπόστατα ψεύδη.

«Είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για όλο αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος. Έχω ακούσει να λένε ότι αναγκάζαμε παιδιά σε σκληρή εργασία, όταν μιλάμε για επαφή των παιδιών με τη γη και τα ζώα, στο πλαίσιο θεραπευτικών παιδαγωγικών προγραμμάτων σε αγροκτήματα. Ακούσαμε ότι τα παιδιά είναι έγκλειστα και ότι δεν έχουν επαφές με τους γύρω τους, ενώ τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο» είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Απόστολο Μαγγηριάδη.

Η έρευνα των Αρχών αφορά και δομές στην Περιφέρεια, μεταξύ αυτών και των Ιωαννίνων όπου σύμφωνα με μαρτυρία πρώην φιλοξενούμενου 18 ετών στέλεχος της δομής φέρεται να είχε χτυπήσει τρία παιδιά.

Πρέπει να…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr