Συγκέντρωση εργατών γης στη Μανωλάδα το Σάββατο 4 Ιουνίου

Νεα


«Προχωράμε σε μεγάλη συγκέντρωση το Σάββατο 4 Ιούνη και ώρα 7:00 το απόγευμα στην Πλατεία Νέας Μανωλάδας», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση το εργατικό κέντρο της Πάτρας, το εργατικό κέντρο Αμαλιάδας, το συνδικάτο ποτών και τροφίμων νομού Αχαΐας και η επιτροπή μεταναστών εργατών γης Μανωλάδας.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Με τους αγώνες μας έχει ξεκινήσει η προσπάθεια να εμβολιαστούμε όλοι για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, για να βγουν σε όλους μας ΑΜΚΑ και να έχουμε σταθερή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ταυτόχρονα, θέσαμε στην κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς το ζήτημα της άθλιας διαβίωσής μας. Δεν μπορεί εμείς οι χιλιάδες που δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ στις απέραντες εκτάσεις της Δυτικής Αχαΐας, της Νέας Μανωλάδας και τις ευρύτερης περιοχής, να ζούμε σαν σκλάβοι, μέσα σε νάιλον και χωρίς πόσιμο νερό, τουαλέτες κτλ.

Δεν ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν και κάθε φορά που διαμαρτυρόμαστε σε κάποιο υπουργείο, στην 6η ΥΠΕ, στην ίδια την κυβέρνηση, απλά να μας γεμίζουν ψεύτικες υποσχέσεις.
•Ο εμβολιασμός προχωρά με ρυθμούς χελώνας και αυτό μόνο μετά από συνεχείς διαμαρτυρίες μας.
•Για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής μας δε λένε τίποτα.
•Για τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας στη δουλειά μας πάλι κουβέντα δεν λένε.

Χωρίς εμάς η παραγωγή δεν μπορεί να προχωρήσει. Τίποτε δεν μπορεί να πάει μπροστά αν εμείς δεν μπούμε στο χωράφι.
Προχωράμε σε μεγάλη συγκέντρωση το Σάββατο 4 Ιούνη και ώρα 7:00…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr