Στ. Πέτσας: Θα αποκατασταθεί ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Βλασίου Αχαρνών

Νεα


Την εκτίμηση ότι θα ευοδωθούν οι προσπάθειες προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Βλασίου Αχαρνών, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, που κλήθηκε νωρίτερα σήμερα να απαντήσει στη Βουλή, σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Βλάχου.

«Δεν καταλήξαμε ακόμα στο κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο. Νομίζω ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να βγάλουμε την οριστική ανακοίνωση για να χρηματοδοτηθεί η αποκατάσταση του ναού», είπε ο κ. Πέτσας, που ενημέρωσε τη Βουλή ότι μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ενημερώθηκε για το θέμα αυτό από τον δήμαρχο, αλλά και από τον Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα και κινήθηκε διαδικασία, για την εξεύρεση πόρων προκειμένου να αποκατασταθεί ο ναός.

«Σε συνάντησή μου με τον κ. Πατούλη διαπιστώθηκε ότι είχε προβλεφθεί κάποιο κονδύλι στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να αποκατασταθεί ο ναός, αλλά αυτό το κονδύλι δεν έφτανε για να προχωρήσουν οι εργασίες, οι οποίες είχαν κοστολογηθεί τότε σε ένα ποσό μεγάλο, περίπου 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση. Έκτοτε, έγιναν διάφορες συζητήσεις, προκειμένου να αναλάβουμε εμείς, σαν Υπουργείο Εσωτερικών, να χρηματοδοτήσουμε το Δήμο, για να προχωρήσει στην αποκατάσταση και τελικά να φτάσουμε σε μια υποβολή πρότασης από το Δήμο Αχαρνών, ύψους περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr