Στο 95% η πληρότητα στην Αλόννησο – Σε ετοιμότητα για τον πρώτο υποβρύχιο γάμο

Τα Νεα της Περιφερειας


Δυναμικά ξεκίνησε η φετινή τουριστική περίοδος για το νησί της Αλοννήσου, με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και καταγράφει πληρότητα καταλυμάτων που άγγιξε το 95%, παρά τον άστατο καιρό. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι του τουρισμού εκτιμούν, πως το επόμενο διάστημα μέχρι και τις 20 Αυγούστου η πληρότητα μπορεί να αγγίξει και το 100%.

 

Ξένοι τουρίστες ήδη “κατακλύζουν” το νησί, ωστόσο η πρόεδρος των Ξενοδόχων Αλοννήσου, Αγγελική Μαλαματίνη, εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη για την εξέλιξη του εσωτερικού τουρισμού, λόγω της αύξησης του κόστους μετακίνησης για τους Έλληνες επισκέπτες.

Πόλος έλξης για τους εκδρομείς του τριημέρου  οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες ανοικτής θαλάσσης, που ξεκίνησαν στις 9 Ιουνίου και ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή 12 Ιουνίου, το βράδυ με την τελετή απονομής της regatta να γίνεται στο Πατητήρι.

Στον μαραθώνιο, που πραγματοποιείται εδώ και 32χρόνια συμμετείχαν αθλητές όλων των ηλικιών, Ελλήνων και ξένων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίζουν από κοντά τους δυο Έλληνες Ολυμπιονίκες Άγη Κασούμη και Κώστα Φλέγκα, που συμμετείχαν στην φετινή διοργάνωση του Δήμου Αλοννήσου.

Όρκοι αιώνιας πίστης στον βυθό των Σποράδων

Μαζί με το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας και τα διάφορα καταδυτικά σημεία, τα τελευταία χρόνια η κατάδυση στην Αλόννησο έχει γίνει τρόπος ζωής!

Ήδη έχει προγραμματιστεί ο πρώτος υποβρύχιος γάμος στο νησί για τα τέλη Αυγούστου, στο ναυάγιο της Περιστέρας, ενώ χθες ένα ζευγάρι…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr