«Στο χορό» των επιτοκίων η παγκόσμια Οικονομία – Οι ειδικοί εξηγούν (video)

Οικονομια


Στη σκιά μιας εκ των επιθετικότερων αυξήσεις επιτοκίων στη ιστορία των Κεντρικών Τραπεζών, κινούνται σήμερα οι αγορές.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανέβασε το κόστος δανεισμού από το 2,5% στο 3,25%, εντείνοντας τις προσπάθειες αναχαίτισης του πληθωρισμού.

Στο ίδιο πλαίσιο αυτό της συγκράτησης των πληθωριστικών πιέσεων και του περιορισμού των επιπτώσεων από το υψηλό ενεργειακό κόστος η κυβέρνηση ανακοίνωσε το νέο πλέγμα επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου με τις τελικές τιμές να διαμορφώνονται στο εύρος των 14-16 λεπτά από κιλοβατώρα ή των 23-25 λεπτών αν συνυπολογιστούν όλες οι χρεώσεις που επιβάλλονται στην τιμή του ρεύματος.

Με την ανακοίνωση των τιμολογίων ρεύματος αλλά και την οριστικοποίηση της επιδοματικής πολιτικής για ρεύμα, πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο, οριστικοποιείται η εικόνα του κόστους της θέρμανσης τουλάχιστον για τις πρώτες εβδομάδες της χειμερινής σεζόν.

Ρυθμίσεις που ταιριάζουν στο οικονομικό προφίλ των οφειλετών δίνει ο εξωδικαστικός μηχανισμός, εξασφαλίζοντας και σημαντικό κούρεμα οφειλών υποστηρίζει η Μαριαλένα Αθανασοπούλου, ειδική γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους μιλά για όλες τις παραμέτρους του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Πηγή: ΕΡΤΔιαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr