Στο Υπουργείο Οικονομικών οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων την Πέμπτη 23/6

Νεα


Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη 23 Ιουνίου, προχωρούν οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ.) στον Υμηττό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ): «Όχι στην απαξίωση του εργοστασίου των Ε.Α.Σ. στον Υμηττό. Διασφάλιση της λειτουργίας των γραμμών παραγωγής του, των εργαζομένων και των θέσεων εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, εδώ και 1,5 σχεδόν χρόνο, αγωνίζονται για τη συνέχεια λειτουργίας των γραμμών παραγωγής του εργοστασίου στον Υμηττό και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Δεν είναι αντίθετοι στη μετεγκατάσταση του εργοστασίου υπό την προϋπόθεση να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού των γραμμών παραγωγής πυρομαχικών, τα οποία είναι αναγκαία για την εφοδιαστική αλυσίδα των ενόπλων δυνάμεων.

Είναι αντίθετοι όμως στη μεθοδευμένη και συστηματική διαδικασία απαξίωσης του εργοστασίου στον Υμηττό, το οποίο σήμερα αντί να παράγει έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο χώρο τηλεοπτικών παραγωγών οι οποίες γίνονται στους άλλοτε παραγωγικούς χώρους.
Επίσης είναι αντίθετοι στη μη ύπαρξη σχεδίου μετεγκατάστασης, στο μη καθορισμό χώρου μετεγκατάστασης και στη μη έναρξη εργασιών υποδοχής των μηχανημάτων που θα μετεγκατασταθούν μέχρι τις 31.12.2022, σύμφωνα με την εξαγγελία του Πρωθυπουργού που έγινε στις 3 Απρίλη 2021.

Οι εργαζόμενοι…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr