Στο πλευρό του Δήμου Πάτμου η ΚΕΔΕ για το θέμα των Αρκιών

Τα Νεα της Περιφερειας


Ομόφωνα στηρίζει η ΚΕΔΕ με πρόσθετη παρέμβαση κάθε δικαστήριο που έχει ο Δήμος Πάτμου με το Δημόσιο παρέχοντας κάθε είδους δυνατή βοήθεια για το ζήτημα των Αρκιών.

Με παρέμβαση του δημάρχου της Πάτμου κ. Ελευθερίου Πέντε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ διατυπώθηκε η ισχυρή βούληση και αποφασίστηκε να ενσωματωθεί το ζήτημα της Πάτμου στην «ατζέντα» της ώστε να γίνει επίσημη παρέμβαση στο Υπουργείο Οικονομικών για νομοθετική ρύθμιση που θα λύνει οριστικά το πρόβλημα με τις «άδικες» όπως χαρακτηρίζονται διεκδικήσεις των περιουσιών μόνιμων κατοίκων από το δημόσιο σε Μαράθι και Αρκιούς. Ζήτημα που απασχολεί πλήθος νοικοκυριών στα νησιά επί σειρά ετών.

Ήδη ο δήμαρχος Πάτμου με δεδομένο πως οι αγωγές αυτές διενεργούνται από το Υπουργείο Οικονομικών, γνωστοποίησε σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, το ζήτημα δηλώνοντας ότι αντιλήφθηκε άμεσα το μέγεθος του προβλήματος και στηρίζει το Δήμο Πάτμου.


“Προασπίζουμε τα δικαιώματα των κατοίκων”

Όπως δηλώνει ο κ. Πέντες «το χρόνιο ζήτημα ιδιοκτησίας των πατρογονικών περιουσιών για πολλούς συμπολίτες και συνδημότες μας σε Πάτμο και Μαράθι και Αρκιούς είναι εξαιρετικά κρίσιμο και σημαντικό και επιτέλους αποκτά την προσοχή που του αρμόζει. Μετά από σειρά παρεμβάσεων μας και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την οριστική λύση».

Ο δήμαρχος Πάτμου υπογραμμίζει πως «με έναν παράλογο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr