Στο Λουξεμβούργο για το Eurogroup ο Χρ. Σταϊκούρας – Μπαίνει η «σφραγίδα» για έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία

Οικονομια


Το «πράσινο φως» από το Eurogroup για την έξοδο από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας στο οποίο είχε εισέλθει το 2018, αναμένεται να λάβει αύριο Πέμπτη (16/6/22) η Ελλάδα, μετά τη συζήτηση της 14ης Έκθεσης Αξιολόγησης των ευρωπαϊκών θεσμών, που ολοκληρώθηκε επιτυχώς πριν από λίγες εβδομάδες. Στο Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο, θα συμμετάσχει ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας. Επίσης θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του Ecofin, καθώς και στις ετήσιες συνόδους των Συμβουλίων Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Ειδικότερα, αύριο το μεσημέρι ο κ. Σταϊκούρας θα λάβει μέρος στην ετήσια σύνοδο του Συμβουλίου Διοικητών του ESM, στην οποία θα εγκριθεί η ετήσια έκθεση του Μηχανισμού για το οικονομικό έτος 2021. Η ατζέντα της συνόδου περιλαμβάνει επίσης την ανάδειξη νέου Εκτελεστικού Διευθυντή του ESM. Ο Υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με στελέχη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Στη συνέχεια, ο κ. Σταϊκούρας θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου, μεταξύ άλλων, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν τη 14η Έκθεση Αξιολόγησης των ευρωπαϊκών θεσμών για την Ελλάδα. Έκθεση που ολοκληρώθηκε επιτυχώς πριν από λίγες εβδομάδες και – όπως αναμένεται να επιβεβαιώσει το Eurogroup – ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο της χώρας μας από το Καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας, στο οποίο είχε εισέλθει το 2018.

Η ημερήσια διάταξη της…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr