Στο επίκεντρο πολιτικών αντιπαραθέσεων το Predator – 3,5 ώρες συνεδρίασε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Νεα


Μετά την αποκάλυψη ότι υπήρξε απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, το θέμα απασχόλησε επί 3,5 ώρες την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. “Το ελληνικό δημόσιο ουδέποτε έχει προμηθευτεί παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων” διαβεβαίωσε τα μέλη της επιτροπής ο Υπουργός Επικρατείας.

Το σύστημα Predator με το οποίο επιχειρήθηκε να παγιδευτεί το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη προκαλεί αναταράξεις και αντιπαραθέσεις στο πολιτικό σύστημα. Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της κλειστής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που συνεδρίασε για 3, 5 ώρες.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το ελληνικό Δημόσιο ουδέποτε έχει προμηθευτεί παράνομο λογισμικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια συγκάλυψης, τονίζοντας ότι την πολιτική ευθύνη έχει αποκλειστικά ο κ. Μητσοτάκης

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο «όποιος παρακολούθησε και μόλυνε το τηλέφωνο του δημοσιογράφου κ. Κουκάκη για τον οποίο η ΕΥΠ είχε ζητήσει να παρακολουθεί με βάση τη νόμιμη διαδικασία γι ανα διακόψει στη συνέχεια είναι ο ίδιος που επιχείρησε να μολύνει και το τηλέφωνο Ανδρουλάκη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χάρης Καστανίδης ρώτησε τον διοικητή της ΕΥΠ αν γνώριζε τον πρωθυπουργό πριν τοποθετηθεί επικεφαλής της ΕΥΠ.

Πηγές της κυβέρνησης σημείωναν ότι ο κ. Γεραπετρίτης απαντώντας σε ερώτηση του Χάρη Καστανίδη για το αν υπάρχει σύμβαση της ΕΥΠ με κάποια…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr