Στο Άμπου Ντάμπι ο πρωθυπουργός για την υπογραφή σημαντικών οικονομικών συμφωνιών – Συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου των ΗΑΕ

Πολιτικη


Με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι Mohammed bin Zayed Al Nahyan συναντάται σήμερα 9/5, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αναμένεται η υπογραφή σημαντικών οικονομικών συμφωνιών που θα επισφραγίσουν την βούληση των δύο χωρών για εμβάθυνση των διμερών σχέσεων τους.

Κατά την τρίτη αυτή επίσκεψη του πρωθυπουργού στα ΗΑΕ στο επίκεντρο της συνάντησης θα τεθούν οικονομικές συμφωνίες, ιδιαίτερα στην οικονομία και σε τομείς αιχμής για την ελληνική οικονομία, όπως οι ΑΠΕ, οι προηγμένες τεχνολογίες, η βιομηχανία, όπου υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις από τα ΗΑΕ.

Αυτό θα σηματοδοτηθεί από μια σειρά συμφωνιών (9 συνολικά) που θα υπογραφούν από τους υπουργούς που θα συνοδεύουν τον πρωθυπουργό (οι Υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, καθώς και οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, και Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης).

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ανανέωση της συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΑΤΕ (Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα) και το επενδυτικό ταμείο των Εμιράτων Mubadala που ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Ελλάδα.

Η επίσκεψη, σε μια κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, θα επιβεβαιώσει τον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων που είχε επισφραγιστεί τον Νοέμβριο του 2020 με την…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr