Στις 22/8 ανοίγει η Βουλή για τη συζήτηση σχετικά με τις υποκλοπές – Η δήλωση του πρωθυπουργού & οι αντιδράσεις

Πολιτικη


Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, με αφορμή τις αποκαλύψεις για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως εάν γνώριζε, δεν θα επέτρεπε ποτέ την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, την οποία χαρακτήρισε πολιτικά μη αποδεκτή, είπε «ναι» στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και προανήγγειλε αλλαγές στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος της παρακολούθησής του ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Αρνείται να ενημερωθεί με τον δέοντα θεσμικό τρόπο ο κ. Ανδρουλάκης» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Οικονόμου. Σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης χρησιμοποιούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση αποδέχθηκε αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και έτσι η Βουλή θα ανοίξει νωρίτερα, στις 22 Αυγούστου, για να συζητήσει το θέμα που έχει προκύψει.

Η παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν λάθος και ο χειρισμός από την ΕΥΠ ελλιπής, δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος και προανήγγειλε σειρά θεσμικών αλλαγών στην εθνική υπηρεσία πληροφοριών. Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώθηκε πριν από λίγες ημέρες ότι η νόμιμη επισύνδεση στο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2022 διήρκησε τρεις μήνες και διακόπηκε λίγες ημέρες μετά την εκλογή του.

«Αυτό που έγινε μπορεί να ήταν σύμφωνο με το γράμμα του νόμου, ήταν όμως λάθος. Δεν το γνώριζα και, προφανώς, δεν θα το επέτρεπα ποτέ! (…) Παρότι όλα έγινανΔιαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr