Στη Ρώμη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η ατζέντα της συνάντησης με Μάριο Ντράγκι

Πολιτικη


Tο απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Ρώμη, όπου στις 20:30 ώρα Ελλάδας θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Ντράγκι, στο Palazzo Chigi.
Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν οι συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία για τους Ευρωπαίους πολίτες και η ανάγκη συντεταγμένης αντιμετώπισής τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις τιμές της ενέργειας, αλλά και την επισιτιστική κρίση, η διμερής οικονομική και ενεργειακή συνεργασία, οι εξελίξεις στη Λιβύη, αλλά και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με αιχμή την επιθετική ρητορική της Τουρκίας.

Η συνάντηση, παραμονές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 23 και 24 Ιουνίου, είναι υψηλής πολιτικής και συμβολικής αξίας, καθώς στη Σύνοδο Κορυφής θα γίνει συζήτηση για την απόδοση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρας στην Ουκρανία και τη Μολδαβία, αλλά και ευρύτερη γεωπολιτική συζήτηση για την στρατηγική της Ευρώπης απέναντι σε χώρες- εταίρους της Ε.Ε.

Το τετ α τετ Μητσοτάκη- Ντράγκι θα συμβάλει στην οικοδόμηση στενότερων σχέσεων, την ώρα που εκτιμάται ότι υπάρχουν προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς με έμφαση στον τομέα της ενέργειας.

Σημειώνεται ότι στη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα τον περασμένο Σεπτέμβριο στο περιθώριο του Med-9 ο Ιταλός πρωθυπουργός, ήδη πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είχε ταχθεί – όπως…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr