Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θέτει η Ελλάδα την τουρκική προκλητικότητα (video)

Νεα


Ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο γεωστρατηγικός διχασμός που έχει προκαλέσει θα κυριαρχήσει αυτή την εβδομάδα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Στη Νέα Υόρκη, η ελληνική πλευρά αναμένεται να ξεδιπλώσει τις θέσεις της για το status quo στην Ανατολική Μεσόγειο και τις τουρκικές προκλήσεις και απειλές.

Eκατόν πενήντα ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συγκεντρωθούν αυτή την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, σε μία συγκυρία που η ανθρωπότητα είναι αντιμέτωπη με μία πρωτόγνωρη σειρά κρίσεων και διχασμών.

“Ο κόσμος μας πληγώνεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά πλήττεται παράλληλα από το κλιματικό χάος, κηλιδώνεται από το μίσος και καλύπτεται από την ντροπή για τη φτώχεια και τις ανισότητες”, κατήγγειλε ο ΓΓ του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες, και ζήτησε από τις χώρες να ενωθούν για να βρουν λύσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναδείξει -μεταξύ άλλων- την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, αλλά και τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή και στρατηγικό κόμβο της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης. Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού προβλέπονται επίσης συναντήσεις με επενδυτές και με την ομογένεια.

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης θα συμμετάσχει και ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα έχει σειρά διμερών και πολυμερών επαφών από αύριο Δευτέρα (19/9) μέχρι την Παρασκευή (23/9), ενώ αναμένεται να…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr