Στη Βουλή η “μάχη” για τις παρακολουθήσεις- Σε εξέλιξη η διάσκεψη των Προέδρων

Πολιτικη


Στη Βουλή μεταφέρεται αυτή την εβδομάδα η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, ενώ το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές, καθώς και αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι ξεκίνηση η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, για να αποφασίσει πότε θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στο διάστημα από την Τετάρτη έως την Παρασκευή.

Το δεύτερο θέμα και μείζον για την αντιπολίτευση είναι πότε θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και με τι αντικείμενο, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να ζητούν την άμεση σύγκληση της Επιτροπής, ακόμη και πριν από την προ ημερησίας συζήτηση, ώστε να κληθούν για εξηγήσεις η πρώην διοίκηση της ΕΥΠ και οι συναρμόδιοι υπουργοί.

Η κυβερνητική πλειοψηφία φαίνεται πώς προτάσσει την ανάγκη η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών να αφορά τον διορισμό του νέου επικεφαλής της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Τρίτο θέμα που θα απασχολήσει τη Βουλή θα είναι η σύσταση της Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής για το θέμα και στην οποία έχει συμφωνήσει ευθύς εξαρχής η κυβέρνηση, επιθυμώντας όμως τη επέκταση της έρευνας για τη λειτουργία της ΕΥΠ να μην περιοριστεί στη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά να πάει σε βάθος χρόνου.

Τους στόχους που έχει το ΠΑΣΟΚ στο θέμα των υποκλοπών προσδιόρισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr