Στη Βουλή η «μάχη» για τις παρακολουθήσεις την Παρασκευή – Δευτέρα το αίτημα για εξεταστική

Πολιτικη


Τον κοινοβουλευτικό δρόμο παίρνει πλέον το θέμα των παρακολουθήσεων, καθώς τη Δευτέρα (29/8) συζητείται το αίτημα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί και η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως ζητεί η αντιπολίτευση. Την Παρασκευή (26/8) αναμένεται η μάχη των αρχηγών στην προ ημερησίας συζήτηση που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το χρονοδιάγραμμα

  • Την Τετάρτη 24/8 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση του Θεμιστοκλή Δεμίρη, ώστε να αναλάβει και τυπικά τα καθήκοντά του ως νέος διοικητής της ΕΥΠ.
  • Θα ακολουθήσει την Παρασκευή 26/8 προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών.
  • Τη Δευτέρα 29/8 θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση της Ολομέλειας, όπου θα συζητηθεί το αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, μετά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής -πρόταση με την οποία συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν μεταξύ άλλων να διερευνηθεί πλήρως:

Ποιος ζήτησε τη «νόμιμη επισύνδεση» των επικοινωνιών του κ. Ανδρουλάκη, για ποιο λόγο και σε ποια τεκμηρίωση στηρίχθηκαν οι λόγοι «εθνικής ασφάλειας», ποιος επιχείρησε την παγίδευση του τηλεφώνου του με το κακόβουλο λογισμικό Predator και αν υπάρχουν περιπτώσεις και άλλων πολιτικών προσώπων των οποίων παγιδεύτηκαν οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις.

H Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε: «Εμείς πιστεύουμε ότι όλα αυτά έπρεπε ήδη να έχουν εξελιχθεί ταχύτατα λόγω της σοβαρότητας…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr