Στη Βουλή η Αμυντική Συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτικη


Σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr με τη Βουλή μεταδόθηκαν οι ομιλίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών αρχηγών (του Μ. Κατρίνη εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) στη συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας που διεξάγεται από το πρωί για την Κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Σφοδρή αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ

Η συζήτηση του νομοσχεδίου ξεκίνησε με τους εισηγητές των κομμάτων και θα ολοκληρωθεί σήμερα με την ψήφισή της.

Γ. Κουμουτσάκος: Η Ελλάδα βγαίνει κερδισμένη – Είμαστε στη σωστή πλευρά

“Η ουσία της σημερινής συζήτησης είναι η απάντηση στο ερώτημα εάν με τη συμφωνία αναβαθμισμένης αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, μειώνεται ή αυξάνεται η γεωστρατηγική αξία της χώρας, μειώνεται ή ενισχύεται ο ρόλος και το ειδικό βάρος της Ελλάδας στην περιοχή, στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ, θωρακίζεται περισσότερο απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό; Ναι ή όχι; αναρωτήθηκε ο εισηγητής της πλειοψηφίας Γ. Κουμουτσάκος, τοποθετούμενος στην ολομέλεια της Βουλής: “Εμείς επιλέξαμε να είμαστε στη σωστή πλευρά. Απαντάμε ναι. Η Ελλάδα βγαίνει κερδισμένη” είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Σύμφωνα μάλιστα με τον βουλευτή της ΝΔ, τα τελευταία χρόνια έχει συντελεστεί μια μεγάλη θετική αλλαγή στην πολιτική ζωή της χώρας: Η συνεργασία με τις ΗΠΑ έχει πάψει να είναι πεδίο σφοδρής πολιτικής…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr