Στην Τρίπολη πυροσβέστες από Φινλανδία και Νορβηγία

Τα Νεα της Περιφερειας


Έφτασαν στην Τρίπολη οι Φιλανδοί και οι Νορβηγοί πυροσβέστες.

Στην τελετή υποδοχής, βρέθηκαν ο Υπουργός της Κλιματικής Κρίσης και της Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και ο γενικός γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Αρκαδίας.

Παρόντες και ανώτεροι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΓΕΕΘΑ και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στον χαιρετισμό του, Χρήστος Στυλιανίδης, υπογράμμισε ιδιαίτερα τη σημασία του προγράμματος, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη ως σύνολο, σημειώνοντας:

«Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα που επιτρέπει στις χώρες της Ευρώπης να ενώσουν δυνάμεις μπροστά στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης. Η συνεισφορά σας και η συνδρομή σας προς τους Έλληνες συναδέλφους σας θα είναι αναμφίβολα πολύτιμες. Όπως πολύτιμη είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η κοινή «γλώσσα» που θα αναπτύξετε στην αντιμετώπιση πολύ απαιτητικών πυρκαγιών. Αυτή η αίσθηση του «μαζί» είναι και η σημαντικότερη παρακαταθήκη του προγράμματος προεγκατάστασης και πιστεύω ότι σε αυτό συμφωνούν και οι συνάδελφοί σας από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία και Ρουμανία, που συμμετέχουν στην κοινή αυτή προσπάθεια».

www.fireservice.gr

Από πλευράς του, o Πρέσβης της Νορβηγίας στη χώρα μας, Frode Overland Andersen, ευχαρίστησε θερμά την Ελλάδα για τη φιλοξενία της αποστολής και τόνισε ότι «για τη…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr