Στην Κροατία ο Ν. Δένδιας για το Dubrovnik Forum – Συνάντηση με τον Κροάτη ομόλογό του

Πολιτικη


Στην Κροατία βρίσκεται σήμερα Σάββατο (9/7/22) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο «Dubrovnik Forum» με θέμα «A quest for balance in a world disrupted» (Η αναζήτηση της ισορροπίας σε έναν κόσμο που διαταράσσεται). Ο κ. Δένδιας πρόκειται να έχει συνάντηση με τον Κροάτη ομόλογό του Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν, ενώ είχε συνομιλίες με τον γενικό γραμματέα της Ένωσης για τη Μεσόγειο (UfM) Νάσερ Καμέλ.


Επίσης, όπως δήλωσε ο κ. Δένδια, θα έχει και την ευκαιρία να διατυπώσει στο φόρουμ «τις πάγιες ελληνικές θέσεις για το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων, για την ανάγκη της ταχείας ενταξιακής προοπτικής τους, για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Ακόμη θα Αλλά επίσης, τις ελληνικές απόψεις σχετικά με το απολύτως απαράδεκτο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τις τεράστιες δυσχέρειες που δημιουργεί στις κοινωνίες μας, όσο και για την ανάγκη σταθερότητας και εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο υπουργός ανέφερε ότι «το Dubrovnik Forum έχει άλλη μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διάσταση, η περιβαλλοντική διάσταση. Η προσπάθεια, δηλαδή, να προστατεύσουμε το περιβάλλον και ιδιαίτερα τη Μεσόγειο. Τη θάλασσα που μας περιβάλλει όλους, τη θάλασσα που αποτελεί το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πατρίδας μας, της Ελλάδας».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε, η συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης για τη…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr