Στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα παραστεί ο πρώην Ισπανός βασιλιάς Χουάν Κάρλος

Νεα


Ανταπόκριση – Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Έχουν περάσει περισσότερα από δύο χρόνια από τότε που ο Ισπανός βασιλιάς Φελίπε έχει να εμφανιστεί δημόσια με τον επίτιμο βασιλιά και πατέρα του Χουάν Κάρλος. Θα είναι η πρώτη φορά που ο Χουάν Κάρλος παρευρίσκεται σε επίσημη εκδήλωση με τον γιο του από τότε που εκπατρίστηκε στο Άμπου Ντάμπι τον Αύγουστο του 2020 λόγω του σκανδάλου που προκάλεσε η έναρξη ερευνών από Ισπανούς και Ελβετούς εισαγγελείς, για την περιουσία του στο εξωτερικό.

Το απόγευμα της Δευτέρας το παλάτι επιβεβαίωσε ότι στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ επιθυμούν να παραστούν και ο πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος με την βασίλισσα Σοφία.

Οι προσκλήσεις για την κηδεία της βασίλισσας της Αγγλίας, έφθασαν την περασμένη Κυριακή στην Πρεσβεία της Ισπανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη μορφή προφορικού σημειώματος από το υπουργείο Εξωτερικών και περιλάμβανε τους αρχηγούς κρατών και πρώην αρχηγούς κρατών της Ισπανίας, του Βελγίου, της Δανίας και της Ολλανδίας (όλες οι ευρωπαϊκές χώρες με μοναρχικό καθεστώς), καθώς και οι γυναίκες ή οι σύζυγοί τους.

Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν ο Χουάν Κάρλος θα ταξιδέψει στο Λονδίνο μέσω Μαδρίτης για να συνταξιδέψει με τους Ισπανούς βασιλιάδες και την βασίλισσα Σοφία ή θα το κάνει απευθείας στη βρετανική πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος από τον Μάιο του 2019 αποχώρησε από την δημόσια ζωή και δεν συμμετέχει σε καμία θεσμική εκδήλωση της βασιλικής…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr