Στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καβαθάς

Τα Νεα της Περιφερειας


Στα προβλήματα των επαγγελματιών, που μαζί με το αυξημένο κόστος στην ενέργεια και την ακρίβεια, οδηγούν σε αδιέξοδο που δυστυχώς οδηγεί και σε λουκέτα, αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Καβαθάς, Πρόεδρος Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) από το studio της ΕΡΤ Σερρών.

Αυτό που εισέπραξα από τις επαφές μου με τους επαγγελματίες αλλά και του εκπροσώπους της Τ.Α είναι ότι τα προβλήματα τα γενικότερα είναι τα ίδια με αυτά τα βιώνουν οι έμποροι, οι επαγγελματίες σε όλη τη χώρα, αλλά κάθε Νομός έχει ιδιαίτερα προβλήματα αλλά και ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ τόνισε πως η μετά – covid εποχή είναι δυσκολότερη, διότι μπαίνουμε στην ψηφιακή μεταρρύθμιση, στο δημόσιο αλλά και στις επιχειρήσεις η πράσινη οικονομία και αυτό απαιτεί πόρους.
« Οι πόροι μπορεί να έλθουν μόνο μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που και εκεί έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα τεράστιο πρόβλημα τον αποκλεισμό του 90% των μικρομεσαίων , μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από τον τραπεζικό δανεισμό»
Ήδη είπε ο κ. Καβαθάς έχουν έρθει σε επαφή με τις Τράπεζες και τις επόμενες ημέρες το Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΒΕ υπογράφει ένα σύμφωνο, ξεκινώντας με την Τράπεζα Πειραιώς, για να φέρουν τις επιχειρήσεις πιο κοντά στις Τράπεζες, να δούνε τι μεταρρυθμίσεις χρειάζονται και οι ίδιες οι επιχειρήσεις για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τη μετάβαση στην…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr