Στην Ελλάδα το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου – Συνάντηση με το ζεύγος Μητσοτάκη, μετά το Προεδρικό Μέγαρο

Πολιτικη


Η κατάσταση στην Ουκρανία και η κοινή στάση απέναντι στην ενεργειακή κρίση που βιώνει η Ευρώπη κυριάρχησαν στη συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου. Στη συνέχεια, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον βασιλιά του Βελγίου για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, κυρίως στους τομείς της οικονομίας. Στις 8 το βράδυ η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του βασιλιά Φιλίππου και της βασίλισσας Ματίλντε και της αντιπροσωπείας που τους συνοδεύει στην τριήμερη επίσκεψή τους στην Ελλάδα.

Με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα ξεκίνησε η τριήμερη επίσημη επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου στην Ελλάδα, η πρώτη μετά από 21 χρόνια.

Ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη κατευθύνθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου αρχικά έλαβε χώρα η επίσημη τελετή υποδοχής, η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και η παρουσίαση των αντιπροσωπειών. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η τελετή υποδοχής πραγματοποιήθηκε εντός του Προεδρικού Μεγάρου και όχι επί της Ηρώδου Αττικού.

Ακολούθησε στην αίθουσα Διαπιστευτηρίων, η τελετή παρασημοφόρησης, κατά την οποία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επέδωσε στον βασιλιά Φίλιππο και την βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος και ο βασιλιάς του Βελγίου απένειμε στην Πρόεδρο της Ελληνικής…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr