Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και αντιπροσωπεία του CSU – Συναντήσεις με Κυρ. Μητσοτάκη και Κ. Σακελλαροπούλου

Πολιτικη


Τριήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από σήμερα πολυμελής κοινοβουλευτική αποστολή του κυβερνώντος κόμματος στη Βαυαρία, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Μάρκους Ζέντερ. Νωρίτερα τους υποδέχθηκε στο προεδρικό Μέγαρο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στη συνέχεια μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκαν τα σημαντικά περιθώρια προώθησης της διμερούς οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας, ενώ ο Πρωθυπουργός τόνισε τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας και το σταθερό περιβάλλον που την καθιστά ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην ελληνική ενεργειακή πολιτική και τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας προκειμένου να καταστεί κόμβος μεταφοράς ενέργειας από την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή προς την ΕΕ. Επιπλέον, ενημέρωσε τον κ. Ζέντερ για την τουρκική προκλητικότητα, τονίζοντας ότι η Ε.Ε. έχει στρατηγικό συμφέρον στη διατήρηση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην περιοχή της Μεσογείου, ιδίως σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

Κατά τη συζήτηση έγινε αναφορά στο μεταναστευτικό και στην ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. και επίδειξης αλληλεγγύης προς τις χώρες της πρώτης γραμμής.

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Oι σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας αλλά και η δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας με το κρατίδιο της Βαυαρίας στον οικονομικό…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr