Στα 56 έφτασαν τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στην Βρετανία

Νεα


ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Τριάντα έξι ακόμη περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκαν στην Βρετανία. Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) εντόπισε 36 επιπλέον κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Αγγλία.

Τα τελευταία κρούσματα ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων που επιβεβαιώθηκαν στην Αγγλία από τις 7 Μαΐου σε 56.

Ο ιός συνήθως δεν μεταδίδεται εύκολα μεταξύ των ανθρώπων, αλλά μπορεί να μεταδοθεί μέσω στενής επαφής άτομο με άτομο ή επαφής με αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από ένα άτομο με ευλογιά των πιθήκων, όπως ρούχα, κλινοσκεπάσματα ή σκεύη. Η ευλογιά των πιθήκων είναι συνήθως μια αυτοπεριοριζόμενη ασθένεια και οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Ενώ το τρέχον ξέσπασμα είναι σημαντικό και ανησυχητικό, ο κίνδυνος για τον πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει χαμηλός επισημαίνει η κυβέρνηση.

Η Υπηρεσία Υγείας καλεί οποιονδήποτε έχει ασυνήθιστα εξανθήματα ή σημάδια σε οποιοδήποτε μέρος του σώματός του, ειδικά στα γεννητικά του όργανα, να επικοινωνήσει αμέσως με το τριψήφιο νούμερο για την δημόσια υγεία ή την τοπική του υπηρεσία σεξουαλικής υγείας.

Ένα αξιοσημείωτο ποσοστό των περιπτώσεων που εντοπίστηκαν ήταν σε ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες, επομένως το UKHSA συνεχίζει να προτρέπει αυτήν την κοινότητα να είναι σε εγρήγορση για τα συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων.

 

Οι άνθρωποι θα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr