Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση- Ανταλλαγή πυρών και για τον «Ρουβίκωνα»

Πολιτικη


Εφ’ όλης της ύλης είναι η αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναδεικνύει τα επιτεύγματα του κυβερνητικού έργου και τον Αλέξη Τσίπρα να υπογραμμίζει την ανάγκη πολιτικής αλλαγής. Στο επίκεντρο της σύγκρουσης η ακρίβεια, η εξωτερική πολιτική αλλά και η επίθεση του Ρουβίκωνα με τρικάκια στο σπίτι του Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή το καλάθι του νοικοκυριού.

Στο κόκκινο παραμένει η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προτάσσει το κυβερνητικό έργο και τον Αλέξη Τσίπρα να ασκεί σφοδρή κριτική, επισημαίνοντας την ανάγκη πολιτικής αλλαγής.

  • Κυρ. Μητσοτάκης: H Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας και σημαντικών επενδυτικών ευκαιριών

Σε εκδήλωση για την λήξη της αντιπυρικής περιόδου, ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι φέτος εφαρμόστηκε νέο δόγμα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, συγκρίνοντας με τα αποτελέσματα της περσινής χρονιάς.

«Με πολύ μεγάλη ειλικρίνεια τότε, ενώπιον του ελληνικού λαού, ανέλαβα τις ευθύνες που αναλογούσαν στην Πολιτεία. Και δεσμεύτηκα ότι πρέπει να μάθουμε από τις αστοχίες μας και από τα λάθη μας και πρέπει την επόμενη φορά, το επόμενο καλοκαίρι, να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα διότι όταν το κράτος είναι συνεπές και αποτελεσματικό, τότε όλοι μας αναρωτιόμαστε τι μπορούμε εμείς να κάνουμε για να βοηθήσουμε αυτήν την μεγάλη εθνική προσπάθεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Το έλλειμμα δημοκρατίας στο εσωτερικό, δε θα επιτρέψουμε να μετατραπεί και σε έλλειμμα εθνικό», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει το όχημα της λύτρωσης για την κοινωνία που υποφέρει.

«Από την ανασφάλειά του και την απόλυτη έλλειψη εμπιστοσύνης και συνεννόησης με τον υπουργό των εξωτερικών, το βλέπουμε στην Ανατολική Μεσόγειο. Η φωνή όλων μετατρέπεται σε ένα μαζικό «Φύγετε», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας.

  • Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία

Στα εθνικά θέματα εστίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιαννάκη Ομήρου.

«Η ηγεσία της γειτονικής χώρας με φόντο την ανεκτικότητα που δείχνουν εταίροι και σύμμαχοι στην αναθεωρητική τακτική συμπεριφέρεται ως διεθνής ταραξίας» δήλωσε.

 

Κόντρα για την επίθεση Ρουβίκωνα 

Πυρά αντάλλαξαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή επίθεση από μέλη του Ρουβίκωνα με τρικάκια και πακέτα από μακαρόνια στο σπίτι του υπουργού Ανάπτυξης.

«Όποιος πολιτικός στοχοποιείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά από λίγες ώρες ή το πολύ μέρες, ο «Ρουβίκωνας» του κάνει επίθεση. Καλά, αυτός ο «Ρουβίκωνας» όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και έδινε παραδείγματος χάρη τα δάνεια στα «κοράκια των funds», που τώρα το ξέχασε ο Τσίπρας, γιατί δεν έκανε μια κίνηση στην οικία αυτών; Μόνο σε εμάς θέλει να κάνει;» δήλωσε σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης.

  • Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Α. Γεωργιάδη: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταδικάζουν την επίθεση

«Όσο για τα χυδαία σχόλιά του για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Πρόεδρό του, τον ενημερώνουμε ότι δεν είναι ενοχλητικός, καθώς σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη που τον παρακολουθούσε, κανείς δεν τον παίρνει πλέον στα σοβαρά», επισήμανε σε ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του Σύριζα.

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

«Σοκ και δεος… Ο τρόμος πάνω από την πόλη… Τα μακαρόνια να` ναι 6», χλεύασε με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Παύλος Πολάκης.

«Θα αποδοκιμάσει τον κ. Πολάκη ο ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς όχι. Άλλωστε έχει αποδειχθεί πολλές φορές, ότι ο κ. Πολάκης είναι ο εκφραστής της κομματικής «γραμμής» και δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε η Νέα Δημοκρατία σε σχετική της ανακοίνωση.

Ρεπορτάζ: Γεωργία ΣκιτζήΠηγή: ertnews.gr