Σταϊκούρας: Εντός χρονοδιαγράμματος οι εργασίες του προγράμματος «Αρχύτας» – Τον Οκτώβριο οι πειραματικές πτήσεις

Οικονομια


«Σύμφωνα με τον προγραμματισμό» προχωρούν οι εργασίες του προγράμματος «ΑΡΧΥΤΑΣ» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας με αφορμή τη συμπλήρωση του 3ου τριμήνου, από την έναρξη της διαδικασίας παραγωγής του αυτόνομου εναέριου οχήματος (drone) πολλαπλών χρήσεων.

Όπως αναφέρει ο υπουργός στη δήλωσή του:

«H διαδικασία υλοποίησης του Προγράμματος “Αρχύτας”, που έχει στόχο τον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή αυτόνομου εναέριου οχήματος (drone) πολλαπλών χρήσεων, εκ μέρους του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, συμπλήρωσε το 3ο τρίμηνο.

Το έργο αποτελεί πρωτοβουλία και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Οικονομικών. Υλοποιείται, ως προς το ερευνητικό-σχεδιαστικό μέρος, με συνεργασία των Πανεπιστημίων Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειο Θράκης, Θεσσαλίας, και της ΕΑΒ.

Η βιομηχανική παραγωγή αναλαμβάνεται από την ΕΑΒ.

Βάσει της, ανά τρίμηνο, αξιολόγησης των αρμοδίων, η υλοποίηση του προγράμματος εξελίσσεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Είναι σε εξέλιξη ο δομικός σχεδιασμός του συστήματος και, παράλληλα, η προμήθεια και ο έλεγχος συσκευών-υλικών για το προς παραγωγή σύστημα.

Κατά το 4ο τρίμηνο, μέχρι το τέλος Αυγούστου, θα συνεχιστούν οι προαναφερθείσες διαδικασίες.

Από αρχές Οκτωβρίου, θα ξεκινήσουν οι πειραματικές πτήσεις, αρχικά με λειτουργικό μοντέλο υπό κλίμακα, και η οργάνωση των ειδικών γραμμών βιομηχανικής παραγωγής στην ΕΑΒ.

Το έργο “Αρχύτας” προβλέπεται να ολοκληρωθεί,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr