Σουβλάκι: Η ακρίβεια πλήττει και το πιο φθηνό φαγητό – Στα ύψη οι τιμές, μειώθηκαν οι παραγγελίες

Οικονομια


Περικοπές ακόμη και στο πιο προσιτό φαγητό των Ελλήνων, το σουβλάκι, δείχνουν οι παραγγελίες μέσω delivery, καθώς η τιμή στο τυλιχτό σουβλάκι έχει σκαρφαλώσει πάνω από τα 3,20 ευρώ κατά μέσο όρο ενώ στα νησιά πωλείται ακόμη και πάνω από 3,5 ευρώ.

Η ακρίβεια φαίνεται πως έχει χτυπήσει και το αγαπημένο παραδοσιακό έδεσμα των Ελλήνων με τις τιμές των κρεάτων να έχουν αυξηθεί – ακόμη και το φθηνότερο κοτόπουλο έχει πάρει την ανηφόρα – οι τιμές του ηλιέλαιου που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα αυξάνονται συνεχώς, ενώ ταυτόχρονα το κόστος ενέργειας πιέζει ασφυκτικά τις επιχειρήσεις.

«Οτιδήποτε μπαίνει στο μαγαζί μας, από πρώτες ύλες μέχρι υλικά συσκευασίας και φυσικά ή ενέργεια έχει αυξηθεί» τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ψητοπωλών Αττικής Νίκος Αγγελουσούλης.

Όσοι επαγγελματίες του κλάδου δεν κατάφεραν να απορροφήσουν το μπαράζ των ανατιμήσεων, μετακύλισαν μέρος τους αυξημένου κόστους στις τιμές των προϊόντων τους. Φυσικά όχι μόνο στο σουβλάκι αλλά και στα υπόλοιπα προϊόντα των καταλόγων τους.

  • Το τυλιχτό σουβλάκι ήδη από τον Μάρτιο είχε «τσιμπήσει» κατά 10 – 15% σε σχέση με την τιμή του το περασμένο φθινόπωρο.
  • Πλέον στα περισσότερα ψητοπωλεία της Αττικής κυμαίνεται κοντά στα 3,20 – 3,30 ευρώ, στη Θεσσαλονίκη φτάνει τα 3,50 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ πάνω από τα 3,50 ευρώ πωλείται σε κάποια νησιά.

Αντίστοιχα με το «τυλιχτό» έχει αυξηθεί και το σκέτο σουβλάκι (καλαμάκι κοτόπουλο και χοιρινό) κατά περίπου 0,40 λεπτά φτάνοντας…



Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr